Anti-Diefstal DNA

Laat onzichtbare sporen na op uw eigendom met DNA-markering

Beveilig uw waardevolle bezittingen met kunstmatig DNA

Met een onzichtbaar strijkje Anti-Diefstal DNA vloeistof markeert u uw waardevolle bezittingen en beschermt ze zo ook indirect tegen diefstal. Door dit duidelijk aan te geven (Bv. sticker op venster) maakt u uw eigendom een pak minder interessant voor inbrekers, dieven en helers.

 

Met Anti-Diefstal DNA kiest u dus naast traceerbaarheid ook voor extra veiligheid. Het aantal inbraken daalt daadwerkelijk op plaatsen waar Anti-Diefstal DNA gebruikt wordt.

Markeer tot 50 items met Anti-Diefstal DNA voor €89,95,-

Anti-Diefstal DNA geeft uw eigendom een onuitwisbare signatuur met een unieke kunstmatige DNA-code die jarenlang traceerbaar blijft en die per flesje in een database wordt gelinkt aan de eigenaar.

Voor dieven onzichtbaar, met UV-licht makkelijk te herkennen & traceren

 • Anti-Diefstal DNA

  Na aankoop ontvangt u een doosje met hierin: een flesje Anti-Diefstal DNA vloeistof, 2 wattenstaafjes, raamstickers, stickers voor items & een UV-lampje.

 • Registreren

  Ieder flesje Anti-Diefstal DNA heeft een unieke code op de microdots en in het DNA. Dit dient vervolgens geregistreerd te worden in een beveiligde database waartoe enkel u en de politie toegang krijgt.

 • Markeren

  Met de wattenstaafjes strijkt u de unieke en onzichtbare Anti-Diefstal DNA vloeistof op al uw kostbaarheden (uitgezonderd textiel). Deze DNA-techniek is tevens ideaal voor kleinere items zoals juwelen te markeren.

 • Controleren

  Wanneer de Anti-Diefstal DNA is aangebracht, is deze zo goed als niet meer te verwijderen. U kunt ten allen tijde met het UV-lampje alle gemarkeerde items controleren en de eigenaar identificeren.

 • Communiceren

  U kunt dievenbendes er op wijzen via raamstickers dat uw eigendom gemarkeerd is met Anti-Diefstal DNA waardoor de kans aanzienlijk verkleint dat er nog ingebroken wordt.

Wat is synthetisch of kunstmatig DNA?

Het belangrijkste ingrediënt van Anti-Diefstal DNA is kunstmatig DNA, m.a.w. DNA dat kunstmatig wordt samengesteld met dezelfde elementen die te vinden zijn in natuurlijk DNA.

 

Anti-Diefstal DNA is 100% kunstmatig d.w.z. er wordt geen natuurlijk DNA gebruikt!

Het 2de belangrijkste ingrediënt zijn de microdots. Op deze minuscule metalen plaatjes wordt eveneens een code gelazerd die microscopisch gelezen kunnen worden.

 

Een extra mogelijkheid voor officiële instanties om een eigenaar te kunnen traceren.

VOOR PARTICULIEREN

Bescherm uw waardevolle spullen bij u thuis met Anti-Diefstal DNA. Bij klanten in België, Duitsland en Nederland bleek dit al zeer goed te werken als afschrikkingsmiddel.

VOOR OVERHEID & POLITIE

Anti-Diefstal DNA geeft de bevolking een groter veiligheidsgevoel, wetende dat bij diefstal de pakkans veel groter wordt. Dit extra afschrikkingsmiddel heeft reeds voor dalende misdaadcijfers gezorgd in regio’s waar dit product werd ingezet bij de bevolking.

VOOR BEDRIJVEN & INDUSTRIE

Voor aannemers die veel te maken krijgen met diefstal van bouwmaterialen en power tools op de bouwwerf. Bij diefstal van dure medicijnen of apparatuur in ziekenhuizen. Voor winkels met dure producten. Bij diefstal van half-afgewerkte grondstoffen in fabrieken door eigen personeel …

-40% koperdiefstal dankzij Anti-Diefstal DNA

Deutsche Bahn maakt reeds geruime tijd gebruik van Anti-Diefstal DNA om koperdiefstal tegen te gaan en lijkt hierin te slagen.

Vraag & Antwoord

Wat moet ik doen als ik een object gemarkeerd met Anti-Diefstal DNA wens te verkopen?

Noteer in het koopcontract dat het object is gemarkeerd. Op deze manier kan de nieuwe eigenaar bij controle bewijzen dat hij het product/de materie wettelijk en rechtmatig heeft gekocht.

Hoelang duurt de lichtsterkte van de fluorescerende kleurstof bij Anti-Diefstal DNA?

We gebruiken anorganische fluorescente kleurstoffen die niet kunnen worden vernietigd door UV-straling, zoals dat voorkomt op aarde. Dit waarborgt dat de lichtsterkte van de pigmenten tientallen jaren zullen mee gaan.

Waarom zijn de microdots in de Anti-Diefstal DNA van metaal en niet van plastiek?

Plastieke microdots zijn inderdaad goedkoper te vervaardigen, maar smelten te snel bij hogere temperaturen. Metalen microdots zijn daarentegen hittebestendig tot meer dan 1000°C.

Waarom moet ik Anti-Diefstal DNA registreren in een database?

Zodat hulpdiensten, zoals de federale politie, in geval van een claim in staat kunnen zijn om gestolen kostbaarheden terug toe te kennen aan de rechtmatige eigenaar.

De klant registreert zijn gemarkeerd artikel in een speciale database van de politie die hier 24/7 toegang tot heeft. U hoeft enkel maar uw persoonlijke gegevens en contactgegevens in te vullen in de database, en niet de items die u heeft gemarkeerd.

Als het item wordt gevonden of geïdentificeerd, kan het veilig en snel toegewezen en teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

Voorkomt Anti-Diefstal DNA rechtstreeks inbraak of diefstal?

Neen, maar een positief effect van deze vorm van etikettering is dat het nauwelijks kan worden verwijderd en dat bij diefstal het veel riskanter wordt om ontdekt te worden waardoor de doorverkoop vrijwel onmogelijk wordt. Corporate Business kan nu al, met behulp van deze technologie, significante preventieve effecten laten zien. (zie ook het persbericht van Deutsche Bahn)

Is kunstmatig Anti-Diefstal DNA giftig of gevaarlijk in gebruik?

Nee. Alle ingrediënten zijn gezond en milieuvriendelijk. Mits goed gebruik volgens de handleiding die bij het product geleverd is, loopt men geen gevaar.

Is Anti-Diefstal DNA daadwerkelijk enkel kunstmatig DNA?

Ja, we gebruiken in het laboratorium enkel geproduceerde (synthetische) DNA molecules. De SelectaDNA basisstof is synthetisch deoxyribonucleïnezuur “DNZ” (= in het Engels: deoxyribonucleic acid “DNA”). Dit gecreëerd door verschillende mogelijke sequentie opstellingen van de nucleïnezuur basen (A, T, G, C) een een unieke “vingerafdruk”. Deze DNA-moleculen worden geproduceerd onder zeer strenge kwaliteitseisen en veiligheidsnormen.

Nog vragen? Wenst u Anti-Diefstal DNA te bestellen?

Geef ons een seintje op +32(0)11 323 022 of laat ons iets weten via onderstaand invulformulier en wij contacteren u zo snel mogelijk terug. Graag tot uw dienst.