'Security staat bij business owners nauwelijks op de agenda’ - Channelworld nieuwsChannelconnect

Goede middag beste volgers van Cherub,

Vandaag werd ik bepaald bij dit artikel: 'Security staat bij business owners nauwelijks op de agenda’ - Channelworld nieuwsChannelconnect

Dit artikel was in de eerste plaats gericht aan ons als distributeur om het nut van beveiliging nog eens extra te onderstrepen bij onze resellers (degenen die bij u, de eindgebruiker, het onderhoud van het computernetwerk verzorgen). De mensen die hier aan het woord zijn, zijn een van de twee belangrijkste leveranciers van hardware en software wereldwijd. Onafhankelijk van enig merk trekken zij aan de alarmbel, want hoewel beveiliging nooit eerder zo goedkoop was, blijkt het interesse of het zicht op de noodzaak van beveiliging bij de eindgebruiker nooit zo laag geweest te zijn.

Misschien kan ik de situtatie verklaren door een kleine vergelijking te maken met de oververzadiging aan informatie die ons dagelijks bereikt. Hoe dicht bent u vandaag nog betrokken bij het vluchtelingenprobleem, nadat het reeds weken onze media beheerst? Toen het nog vers nieuws was dat een enorme vloed van mensen onze landen binnenstroomde, alles achter latend, uit hun thuisland wegrennend voor hun leven, ontstond al snel een soldiariteitsactie op grote schaal. Hoe langer de berichtgeving echter duurt, hoe meer er verzadiging optreedt. We zijn de beelden intussen al gewoon. Sommigen halen er hun schouders voor op, of zappen het weg. Ditzelfde fenomeen zien we bij elke berichtgeving die lang aanhoudt. Dat heet gewenning, of verzadiging. Helaas heeft dit ook invloed op de betrokkenheid van de mens bij de inhoud van de berichtgeving, die daarom niet minder belangrijk is geworden na wat langere berichtgeving. Integendeel, net omdat de berichtgeving langer duurt, is het toch belangrijk nieuws, of niet?

Ik wil hier geen pleidooi houden over het vluchtelingenprobleem, maar enkel de vergelijking maken met de berichtgeving over beveiliging. Hoe vaak hoor(de?) je dezer dagen niet over hacken (digitaal inbreken), of encryptievirussen die uw pc onbruikbaar maken zonder dat u betaalt aan de criminelen (met de vraag of u mits betaling ook echt uw data terug zou krijgen...)? Ook onze informatie online is al lang niet meer veilig zonder goede bescherming. Beveiligt u uw informatie of computers nog? Zou u het erg vinden als al uw gegevens plots openbaar werden of, ... wanneer ze zouden verdwijnen? Vaak raakt het de mensen niet meer tot het noodlot toeslaat, wanneer u zelf het slachtoffer wordt van een of ander probleem dat in de media werd aangehaald.

Graag willen we het artikel van vandaag onderschrijven. Wacht niet tot het te laat is. Kijk na of uw computer goed beveiligd is, of uw wachtwoorden niet zomaar rondslingeren, of uw online geplaatste informatie niet open en bloot beschikbaar is voor anderen. Mits een kleine kost kan u al grote problemen voorkomen en zeg nu zelf: een gerust gemoed is toch onbetaalbaar, niet? Zoals een advocaat het van zichzelf zegt: raadpleeg een advocaat, beter te vroeg dan te laat. Misschien mogen wij middels dit artikel u geholpen hebben een groot probleem te voorkomen.


Hartelijk dank voor het lezen en graag tot de volgende keer,
Jean Loyens namens het Cherub team


Weet dat Cherub u kan adviseren over:
- Online back-up
- Norman antivirus
- ISL Online
- Data Recovery
- Internetcommunicatie

Ook interessant voor u

Nieuws & Events

Graag een demo? 15 Dagen GRATIS testen

U kunt nu geheel vrijblijvend ISL Online gedurende 15 dagen uitproberen. Laat ons iets weten via ons aanvraagformulier of geef ons een seintje op +32 (0)11 323 022.