Nieuw cryptovirus bijna onmogelijk te kraken, wel bescherming vooraf mogelijk

Beste Cherubvolgers,

Behalve dat we zeer binnenkort onze nieuwe website online zetten hebben we nog even een belangrijke melding door te geven. U kan in een artikel van ZDNET lezen dat er weer een nieuwe variant van een encryptievirus is opgedoken die, zo mogelijk, nog kwaadaardiger is dan zijn voorgangers. Meer (Engelstalige) info over het virus zelf vindt u via een klik op de afbeelding hieronder te klikken.

Meer info (Engels) over CryptoWall 4
De belangrijkste methode om u te beschermen tegen zulke bedreigingen is door NIET te klikken op de bijlages. Denk met andere woorden altijd goed na of hetgeen u leest kan kloppen. Zo kan u niet gewonnen hebben met de lotto als u niet meegedaan hebt. Als u geen bestelling in het buitenland heeft gedaan is er geen pakje onderweg dat ergens tegengehouden wordt. Ook als uw buurvrouw met de krulspelden in het haar u een uitnodiging stuurt in het Engels met de vraag om even naar dit 'hot' filmpje te kijken, dan kan u maar best eens eerst met haar bellen om te vragen of het wel klopt. En nog heet van de naald (vandaag zelf binnengekregen): neen, de Rabobank heeft geen nieuw beveiligingstoestelletje op de markt gebracht en of u even uw gegevens opnieuw wil doorgeven...

Als u toch klikt op zulke berichten, dan ...

Misschien hoeft het niet zover te komen: antivirusbedrijven BitDefender en Norman, die werkt met een BitDefender engine, beschermen u alvast tegen dit kwaad. De Pro-editie van Norman houdt bovendien ongewenste wijzigingen in uw Windowsregister tegen. Twijfelt u dus of u misschien toch wel eens het slachtoffer zou kunnen worden van zulk een encryptievirus, beveilig u dan hiertegen. We informeren u graag hierover via sales@cherub.be

Tot slot krijgt u, door op de link te klikken, een preview van ons nieuwste product: ANTI-DIEFSTAL DNA. van de firma ATG. Door eenvoudigweg uw kostbaarheden te merken met een onzichtbaar (geheel doorzichtig) hars, kan de politie bij diefstal later uw gestolen waar niet enkel herkennen, maar ook meteen aan u linken. Immers in het hars zitten microscopisch kleine metaaldeeltjes die een code bevatten, waarvan u de eigenaar bent. U kan het nu reeds bij ons bestellen, maar binnenkort publiceren we hier meer informatie over.


Blijf ons volgen, want eerstdaags wordt onze website www.cherub.be helemaal vernieuwd.

Hartelijke en veilige groeten gewenst,

Jean Loyens
Cherub bvba
Grote Baan 119/2
3511 Kuringen-Hasselt
011/323.022

Ook interessant voor u

Nieuws & Events

Graag een demo? 15 Dagen GRATIS testen

U kunt nu geheel vrijblijvend ISL Online gedurende 15 dagen uitproberen. Laat ons iets weten via ons aanvraagformulier of geef ons een seintje op +32 (0)11 323 022.